X
GO

Zašto web sajt Sveogrejanju.rs ?

Uvidom u stanje grejnog sistema u porodičnim stambenim objektima primećen je veliki stepen improvizacije prevashodno kod određivanja snage toplotnog izvora i odabira energenta. Vođeni razmišljanjem''Što veći kotao, to bolje'' korisnici sami stvaraju probleme koje nisu u mogućnosti da reše. Naime, ugradnjom toplotnog izvora veće snage, naročito kod upotrebe čvrstih goriva, dolazi do smanjenja efikasnosti samog izvora, brzog propadanja kotla usled niske temperature u ložištu, što dovodi do pojave kondenzacije i tzv. "curenja" kotla i, što je važnije, do mnogo veće potrošnje energenta. Prva rešenja koja korisnici primenjuju kod ovakvog problema je upotreba razne regulacione armature (mešnih ventila, pumpi itd.), kao i povećanje površine grejnih tela u prostorijama. Te prve mere nikada ne daju rezultat i korisnici nastavljaju sa korišćenjem neefikasnog sistema i dalje trošeći velike svote novca na energent čak i kada promene stolariju na objektu i izoluju zidove istog.

Kako bi predupredili nastanak novih i ukazali na postojeće, gore navedene probleme, tim stručnjaka sajta je odlučio da razvije jedan pomoćni kalkulator informativno-edukativnog karaktera.

 

Svrha kalkulatora

Svrha kalkulatora je da pokaže kojim vrednostima teži rezultat u pogledu potrebne snage toplotnog izvora i godišnjih potreba za energijom. Kalkulator ne daje kompletno rešenje i ne eliminiše potrebu za angažovanjem stručnih projektanata kod dimenzionisanja grejnog sistema u stambenom objektu.

 

Razvoj kalkulatora

Sa budućim razvojem sajta Sveogrejanju.rs unapredićemo kalkulator u pogledu većeg izbora tipova stambenih objekata, ponuđenih materijala, goriva i obnovljivih izvora energije, kao i informativni sadržaj po principu sve na jednom mestu kako bi korisnici brzo, lako i jednostavno došli do željenih informacija

Vaš tim sveogrejanju.rs

Topli pozdrav.

jul 2017

nazad na: termokalkulator